Activiteiten

Jaarlijks organiseren we allerlei activiteiten om onze rassen onder de aandacht te brengen. Door middel van onze ledenvergaderingen, clubshows en een jongdierendag promoten we het houden en fokken van de Belgische meeuwduiven .

Vergaderingen: 

  • Algemene ledenvergadering;                
Jongdierendag:

Onze Jongdierendag van 2019 zal doorgaan op 18 augustus 2019. 

De keuring zal starten rond 10.00u en het inkooien vanaf 9.00 u. Leden kunnen ondersteunen bij de opbouw van de kooien; alle hulp is welkom. In de namiddag is er ook een jongdierendag voorzien door de club van de Pajottenlanders van Affligem. Hierop is ook iedereen welkom en kan eventueel andere rassen laten keuren.

De dieren van de leden van het KASC zullen daarom afzonderlijk geplaatst worden en krijgen ook een vaste kooi. De dieren kunnen dus ook ter plaatse blijven zitten.

De keuring voor de KASC zal gebeuren door drie Waalse keurders (Fernand Dewez, Guy Lawarrée en Jean Coopmans. De nodige schrijvers om de keurders te assisteren hebben zich opgegeven (Lars Vandroogenbreock, Luc Steppe en Roland Van den Bogaert)

Vooraf inschrijven van je dieren is nodig om het juiste aantal kooien te kunnen plaatsen. Regeling en afspraken volgen later.


Clubshows :

  • De clubshow 2019  zal doorgaan in Mechelen bij de Luxeduif op 07 december tot en met 08 december 2019.

    Wij voorzien de gebruikelijke 100 euro, te verdelen onder onze deelnemende leden volgens de gekende sleutel. Louis Cuyvers schenkt zoals voorgaande jaren 50 euro voor het beste resultaat met 6 dieren in één van van Belgische meeuwenrassen. Prijs voorbehouden voor de leden van de KASC, de schenker uitgesloten. Roland Van den Bogaert geeft een prijs voor de 3 beste Antwerpse Smierels. Maximum 1 prijs per fokker, de schenker uitgesloten. De gevraagde keurders zijn Van Droogenbroeck Lars, Lauwers Juul en Leeten Rik (afhankelijk van de ingeschreven dieren).